کتابخانه عمومی دکتر مهین حصیبی

اخبار حوزه کتاب و کتابخوانی

کتابخانه عمومی دکتر مهین حصیبی

اخبار حوزه کتاب و کتابخوانی

۴ مطلب در آذر ۱۳۹۵ ثبت شده است

در پنجمین نشست آثار خواندن مطرح شد:

آثار ادبیات کلاسیک فراتر از مرز زمان و مکان معنا می‌شوند

منبع : لیزنا
منصوریان منابع کلاسیک را اغلب آثاری فاخر، خردگرا و انسانگرا اعلام کرد که فراتر از مرز زمان و مکان معنا هستند.
آثار ادبیات کلاسیک فراتر از مرز زمان و مکان معنا می‌شوند

به گزارش لیزنا، بر اساس گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، پس از بررسی موضوع ادبیات عامه‌پسند در چهارمین نشست آثار خواندن، پنجمین جلسه از این سلسله نشست‌ها با بررسی کتاب‌های «چرا باید کلاسیک‌ها را خواند؟» نوشته ایتالو کالوینو و ترجمه آزیتا همپارتیان، «با و بی‌تکلف» و «رمان‌نویس ساده‌نگر، رمان‌نویس اندیشمند» نوشته اورهان پاموک با ترجمه عین‌الله غریب و علیرضا سیف‌الدینی، به موضوع «ادبیات کلاسیک» اختصاص یافت.

این نشست در تاریخ ۲ آذرماه با حضور یزدان منصوریان، عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی؛ محمد جوهرچی، مدیرکل پژوهش؛ مهدیان پور، مشاور معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی؛ پارسا، سرپرست اداره آموزش نهاد؛ شیروانی، رئیس اداره تولید محتوای اداره کل منابع نهاد و جمعی از کتاب‌داران در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی تهران (پارک ‌شهر) برگزار شد.

منصوریان، عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی، با پرداختن به کتاب «چگونه باید کلاسیک‌ها را خواند» در خصوص نویسنده این اثر گفت: «ایتالو کالوینو پیش از آنکه نویسنده باشد، خواننده‌ای خلاق، خودآموز و خوش‌ذوق است؛ وی پس از سال‌ها غوطه‌وری در دنیای ادبیات و هم‌زیستی با کتاب به بصیرت و شناختی عمیق از جریان‌ها، گفتمان‌ها و سبک‌های ادبی رسید و نهایتاً در موجزترین شکل ممکن، دقیق‌ترین گزاره‌ها را همراه با شواهد مرتبط ارائه کرد. درواقع تسلط کالوینو بر نویسندگان حوزه ادبیات کلاسیک،‌ ویژگی بارز این کتاب است؛‌ وی با شناخت کافی از نویسنده و اثر او،‌ به‌خوبی قادر به تحلیل است؛ برای مثال کالوینو درباره همینگوی می‌گوید:«قهرمان همینگوی می‌خواهد خود را در اعمالش بشناسد؛ در مجموعه حرکات خودش باشد؛ در انتخاب فنی دستی یا درهرحال عملی، می‌کوشد هیچ مسئله دیگری، هیچ تعهدی جز انجام خوب یک کار نداشته باشد؛ خوب ماهی گرفتن، خوب شکار کردن،‌ منفجر کردن یک پل،‌ نگاه کردن به صحنه گاوبازی، همان‌گونه که باید به آن نگریست؛ اما در پیرامون همیشه چیزی هست که می‌خواهد از آن بگریزد، احساس بیهودگی همه‌چیز، نومیدی، شکست، مرگ؛ ‌او بر رعایت دقیق قانون خود متمرکز می‌شود و رعایت این قواعد ورزشی که احساس می‌کند لازم است در هرجایی با ورود قواعد اخلاقی استیلا یابد؛ حال چه در جدال با یک کوسه باشد، چه در موقعیت تحت محاصره فالانژیست ها.»


  • *

راه‌اندازی کتابخانه دیجیتالی ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی به زبان روسی

منبع : لیزنا
سه کارگاه آموزشی و دو سخنرانی علمی توسط عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی برای راه‌اندازی کتابخانه دیجیتالی ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی به زبان روسی، در روسیه برگزار شد.
راه‌اندازی کتابخانه دیجیتالی ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی به زبان روسی

به گزارش لیزنا، دکتر سید مهدی طاهری عضو هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی و رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبایی از تاریخ ۱۲ آبان الی ۲۲ آبان ماه سال جاری به دعوت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به روسیه سفر،و سه کارگاه آموزشی و دو سخنرانی علمی برای کتابخانه‌ها و مراکز اطلاعاتی روسیه در شهر مسکو برگزارکرد.

 

 در این سفر که به منظور طراحی و ایجاد کتابخانه دیجیتالی ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی به زبان روسی برنامه‌ریزی شده بود، تجربیات دانشگاه علامه طباطبائی (ره) در توسعه کتابخانه دیجیتالی استاندارد به اشتراک گذاشته شد.

همچنین از دانشگاه علامه دعوت شد، به عنوان یکی از موسسات همکار در طراحی کتابخانه دیجیتالی یاد شده، در کنار رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی، بنیاد ایران‌شناسی، مرکز مطالعات اسلامی، موسسه شرق‌شناسی روسیه، و موسسه اطلاعات علمی در علوم اجتماعی روسیه (اینیون) مشارکت نماید.

 



  • *

ترانه‌های نوازش 

   

شاعر: مصطفی رحماندوست

انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان،36 صفحه

 

  • *

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • *